SOPPSLÖJD HOS 2STICKARE - Vad händer med den svenska ullen?Välkommen till en kväll med slöjd, mat och prat. Ta fram det du slöjdar på och lyssna till kvällens inspiratör Annkristin Hult  - om nå´n kan ull så är det hon.

Vad händer på ullområdet just nu - har vi blivit bättre på att ta hand om och använda ull? Ull som en hållbar fiber - vad betyder det? Under kvällen får vi exempel på både nya och välkända användningsområden för en fiber som vi alla har ett speciellt förhållande till.

Just nu, i en osäker värld, behöver vi se om våra resurser mer än tidigare. De på Rodens Ullbruk är en del i den kedja som främjar och ökar användningen av svensk ull. Med det nya spinneriet vill de skapa en kunskapsplattform där de möjliggör för fler fårägare att ta tillvara ullen. 

Annkristin berättar om hur idén om ett spinneri kom till, om planerna för ullen och de nya maskinerna som börjar spinna i sommar.

Annkristin har bland annat arbetat som nationell utvecklare på Nämnden för hemslöjdsfrågor och med projektet "Från lamm till tröja" som hemslöjdskonsulent i Uppsala.

Vi ses!

Hos Madelaine och Lotta - 2stickare.blogspot.se
Datum måndag 8 maj, kl 18-20.30
Pris 340 kr, inkl vegetarisk soppa, macka o fika
Plats Bergsunds Strand 39, Hornstull, Stockholm
Anmälan 2stickare@gmail.com - begränsat antal platser


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar