VISIBLE MENDING - LAGA SÅ DET SYNS kurs med Jennie Dahlén

20220826

Laga så att det syns, bygg in nya värden och minnen i dina plagg samtidigt som du bygger en hållbar garderob. Med utgångspunkt i slow fashions filosofi tar vi hand om det vi redan har i vår garderob genom visible mending och återbruk. Under workshopen får du möjlighet att testa olika tekniker för att förlänga livslängden på dina plagg. Vi löser problem som hål, fläckar, (för)slitningar, dålig passform med mera genom olika lagningstekniker som till exempel applikation, sashiko, tovning och maskstygn. 

Ta med dig ett eller flera trasiga plagg som du vill laga. Alla verktyg och annat lagningsmaterial du behöver finns på plats men om du har någon särskild färg eller kvalitet på tråd, garn eller lappar du vill använda tar du med det själv.

Jennie Dahlén är utbildad marknadskommunikatör och modevetare. Hon har lång erfarenhet från modebranschen samt från ideell sektor. Hon hjälper företag med att få sitt strategiska hållbarhetsarbete på plats samt föreläser och håller workshops inom hållbart mode.

Hos 2stickare Lotta o Madelaine

Datum  onsdag 9 november, kl 18-20.30 

Plats  i vår lokal på Bergsunds Strand 39, nära Hornstull, Stockholm

Pris  600 kr, inkl kaffe/te och macka

Anmälan till 2stickare@gmail.com 


Jennie har även skrivit böckerna Slow fashion - din guide till smart och hållbart mode och Klä barnen, växa, ärva, fixa, laga, samt varit verksamhetsledare för Stockholms Stadsmissions hållbara modemärke Remake.


Följ Jennie via hennes instagram och hemsida där hon inspirerar och ger tips på lagning och hållbart mode! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar