SOPPSLÖJD 15/11 MIRIAM PARKMAN BERÄTTAR OM SITT SKAPANDE I VÄVSTOLEN

 20211020

Välkommen till en kväll med slöjd, mat och prat. Ta med det du slöjdar på och lyssna till kvällens inspiratör Miriam Parkman, handvävare och textilkonstnär. Hon kommer berätta om sitt skapande och de förebilder, händelser och resor som lett henne dit hon är idag. 

Hennes syfte med väven är att "skapa portaler av färg, att locka betraktaren till inre drömmar och känslor". Hon väver främst i rya och rölakan/bildväv, inspirerad av natur, 50- och 60-talsestetik och sin egen samtid.

Miriam är utbildad på HV Skola, sin examenspraktik gjorde hon på ett designföretag i Oaxaca, Mexico. Förra året gav hon och kollegan Arianna Funk ut boken "Att väva". Miriam ingår i Studio Supersju, ett kollektiv av unga kvinnliga vävare som vill ta väven in i framtiden och arbeta för en mer inkluderande bransch. De tar avstamp i en uråldrig hantverkstradition men verkar för väven i ett samhälle som präglas av effektivitet och snabb konsumtion av såväl produkter som upplevelser. 

Just nu pågår utställningen "De fyra årstiderna" där Studio Supersju tolkar fyra textila årstider via Dolly Parton, Vivaldi och presidentval. Finns på HV Galleri på Djurgården, tom den 22 november.

Läs gärna mer på studiosupersju.com och på miriamparkmantextiles.com

Hos Madelaine och Lotta/2stickare

Datum  måndag 15 november kl 18-20.30

Pris  320 kr, inkl morotssoppa, macka och fika

Plats  Bergsunds Strand 39, Hornstull, Stockholm

Anmälan 2stickare@gmail.com - begränsat antal platser

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar