SOPPSLÖJD - Anna Bauer pratar Hönsestrikk

 20200212

Hönsestrikk en okynnesstickning

Välkommen till en kväll med slöjd, mat och prat. Ta med det du slöjdar på och lyssna till kvällens inspiratör Anna Bauer.

Hönsestrikk är en friare form av berättande mönsterstickning, som har sitt ursprung i 1970-talets Danmark. Karaktäristiskt är de färgglada mönsterbårderna och de instickade personliga och politiska budskapen. Under senare år har Hönsestrikk hittat nya uttryck i gerillaslöjden. 

Hönsestrikk är ren okynnesstickning, utan pekpinnar och där du har möjlighet att släppa loss, frossa i färger och mönster och att fylla din stickning med eget innehåll. 

Anna Bauer är textilkonstnär, utbildad på Högskolan för Design och Konsthantverk. Hon är bosatt och verksam i Göteborg och har gett ut boken ”Hönsestrik a love story” på Roos & Tegnér förlag 2019. Men hon är också så mycket mer och gör ibland utflykter i andra tekniker. Läs mer om henne annabauer.se

Hos Madelaine och Lotta - 2stickare.blogspot.se

Datum torsdag 12 mars kl. 18-20.30

Pris 300 kr, inkl. linssoppa, macka o fika
Plats Högalidsgatan 52 A, Hornstull, Stockholm
Anmälan 2stickare@gmail.com - begränsat antal platser
1 kommentar:

  1. If you're trying hard to lose kilograms then you have to start using this brand new personalized keto diet.

    To create this keto diet, licensed nutritionists, fitness couches, and chefs have joined together to produce keto meal plans that are effective, suitable, price-efficient, and satisfying.

    From their first launch in January 2019, hundreds of people have already transformed their body and well-being with the benefits a great keto diet can give.

    Speaking of benefits; clicking this link, you'll discover 8 scientifically-certified ones offered by the keto diet.

    SvaraRadera