SOPPSLÖJD HOS 2STICKARE - VÄVNING MED MIRIAM PARKMAN

20190902
 Att väva för hand - kan det va´nåt i vår effektiva tid?
Välkommen till en kväll med slöjd, mat och prat. Ta med det du slöjdar på och lyssna till kvällens inspiratör Miriam Parkman, handvävare och textilkonstnär. Hon kommer berätta om sitt skapande och de förebilder, händelser och resor som lett henne till dit hon är idag. 

Hennes syfte med väven är att "skapa portaler av färg, att locka betraktaren till inre drömmar och känslor". Hon väver främst i teknikerna rya och rölakan/bildväv, inspirerade av natur, 50- och 60-talsestetik och sin egen samtid. Miriam är utbildad på HV Skola, sin examenspraktik gjorde hon på ett designföretag i Oaxaca, Mexico. I år jobbar hon främst på en ny bok om vävning, tillsammans med kollegan Arianna Funk, som kommer våren 2020.

Miriam ingår i Studio Supersju, ett kollektiv av unga kvinnliga vävare som vill ta väven in i framtiden och arbeta för en mer inkluderande bransch. De tar avstamp i en uråldrig hantverkstradition men verkar för väven i ett samhälle som präglas av effektivitet och snabb konsumtion av såväl produkter som upplevelser.

Läs gärna mer på Studio Supersju och Miriam Parkman Textiles

Hos  Madelaine och Lotta - 2stickare
Datum  tisdag 24 september, kl 18-20.30
Pris  300 kr, inkl potatis- och purjolökssoppa, macka och fika
Plats  Högalidsgatan 52 A, Hornstull, Stockholm
Anmälan  2stickare@gmail.com - begränsat antal platser
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar