SLÖJD SOM GERILLARÖRELSE - SOPPSLÖJD HOS 2STICKARE

20190310
"Fantasin till makten - slöjd som gerillarörelse"
Välkommen till en kväll med slöjd, mat och prat. Ta med det du slöjdar på och lyssna till kvällens inspiratörer Frida Arnqvist Engström, gerillaslöjdsteoretiker, och Maria Yvell, med virknålen som vapen. De berättar om slöjdandet som kommentar till samtida politiska eller samhälleliga händelser. Hur kan vi uttrycka oss politiskt och medmänskligt med hantverket som kraft?

Vi kommer också att få vara en del av projektet Fantasin till makten, ett gemensamhetsverk från Gerillaslöjdsfestivalen, där alla bjuds in att tillsammans skapa en matta av garnbollar. Varje boll står för en önskning till Sveriges politiker och blir till en önskematta som visar att vi är många med röster som räknas. Gerillaslöjdsfestivalen vill med denna matta utmana men också stärka våra politiker att agera med stort mod och medmänsklighet. Mattan kommer att lämnas över till politikerna i riksdagshuset i september. Och en systermatta är på väg till svenska ambassaden i Washington.

Gerillaslöjdsfestivalen finns på Instagram och på Facebook och är ett kreativt nätverk och ibland en plats där en samlas för att manifestera åsikter genom hantverket. Senast kläddes ett 48 meter långt broräcke i Borås in, med rutor gjorda av utövare från hela landet.
Läs mer på Gerillaslöjdsfestivalen. Och mer om Frida på kurbits.nu och om Maria på virkadygnetrunt.se

Kom och var en del i detta spännande projekt, garn till bollar kommer att finnas.
Vi ses!
Hos Madelaine och Lotta  - 2stickare.blogspot.se
Datum tisdag 26 mars kl. 18-20.30
Pris 300 kr, inkl. potatis- och purjolökssoppa, macka o fika
Plats Högalidsgatan 52 A, Hornstull, Stockholm
Anmälan 2stickare@gmail.com - begränsat antal platser

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar