UTSTÄLLNING MED SLOW CREATIONS I VINTERVIKENS TRÄDGÅRD

20180904

Platsen. Tiden. Färgerna
Ta en promenad till Vintervikens Trädgård och kafé och se utställningen som slow creations (Petra Holmberg) gjort i samarbete med Vintervikens trädgård, ideel förening. Promenad från Gröndal (tvärbanan), Aspudden (t-banan) eller Liljeholmen (t-banan). Adress: Vintervikensvägen 30, Stockholm.

Projektet påbörjades i april och visas som en liten textil utställning i Vintervikens Trädgårds glashus dagligen under tiden 22/9-7/10. Kreatören är själv på plats den 22/9 kl 13-17.

Vilka färgämnen för naturlig textilfärgning finns i våra omgivningar?
Genom att uppmärksamma och ta tillvara det som ligger nära vill slow creations praktiskt och poetiskt undersöka möjligheten att färga textil naturligt och miljövänligt. Vattnet och grönskan binder samman Vinterviken och hennes hem i Hornstull. Går det att hitta färgämnen i den omgivande naturen och från mänskliga aktiviteter som Vintervikens kaféservering och trädgårdsodling? Hur hänger natur och kultur ihop? Får slumpen ta plats eller måste vi vara perfekta och ha kontroll hela tiden? Var finns det meningsfulla? Hur kan tid vara en betydelsebärande faktor i skapandet?

Genom att sakta ner och lägga märke till vad vi har omkring så kan vi bli medvetna om möjligheterna vi omges av. Att färga naturligt är att göra rum för långsamma och oförutsägbara processer som speglar livet självt. En sorts uppror?

Läs mer om slow creations:
https://www.facebook.com/slowcreations/

Petra har varit inbjuden på soppslöjd hos 2stickare och då berättat om sin stipendieresa till Japan då hon besökte personer och studior inriktade på färgning och dekorationstekniker, hon har också haft en kurs i naturlig färgning i vår lokal. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar