RECEPT FRÅN SOPPSLÖJDEN

20161104
Här kommer receptet på jordärtskockssoppan från senaste soppslöjden:
Till 4 personer
500 g jordärtskockor
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
1/2 l vatten
2 buljongtärningar (grönsaks)
3 dl vispgrädde alt. matlagningsgrädde
salt och svartpeppar

Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar och finhacka vitlöken.
Fräs i smör. Häll över vinet och låt koka ihop någon minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om låt koka ca 15-20 minuter. Mixa soppan, rör ner grädden och värm. Smaka av med salt och peppar.

Ha gärna i lite sambal oelek och servera med rostade pumpakärnor, persilja och ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar