20150423
Tack Eva Eriksson för att vi fick se alla fina livtröjor från olika socknar i Dalarna. Spännande att få höra om likheter och olikheter i färger och mönster.Sötpotatissoppa 4 portioner
2 medelstora sötpotatisar
1 medelstor purjolök
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
ca 3 cm ingefära
1 tsk spiskummin
2 buljongtärningar
8 dl vatten
rivet skal och saft av 1 lime
400 ml kokosmjölk
1 kruka koriander och pumpafrön till servering
Skal potatisen och skär i bitar. Skiva purjolöken och vitlöksklyftorna. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs purjolök och vitlök i olja i en stor kastrull. Tillsätt potatis, chili, ingefära, spiskummin, buljong och vatten. Låt soppan sjuda i ca 15 minuter. Mixa soppan slät. Tillsätt limesaft och rivet skal tillsammans med kokosmjlöken. Koka upp hastigt. Servera med pumpakärnor och koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar