DEN GAMLA TRÖJAN BLEV SOM NY

Såhär kan man använda mönster med 
lyfta maskor. Den gamla tröjan fick en ny 
nederkant i mönstret Alagrek. 


6 kommentarer:

 1. Snyggt!

  Jag har funderingar på att sticka en tröja helt eller delvis i flerfärgsstickning. Men det som gör mig tveksam är att jag inte vet hur man ska beräkna garnåtgången. Antar att det beror på mönstret, men finns det någon tumregel att hålla sig till, så att man vet på ett ungefär?

  SvaraRadera
 2. Hej. Vi har aldrig gjort en hel tröja :) men tänker att det inte är någon större skillnad mot "vanligt" stickande med flera färger.

  I ett tidigare inlägg berättar "Jenjen" om sin tjusiga sommartröja, helt i lyfta maskor, kolla in http://jenjenwig.wordpress.com/2012/06/17/lovisas-sommarjumper/

  Lycka till, skicka bild sen till oss nyfikna :)

  SvaraRadera
 3. Tack för svar! Nu har jag ju aldrig stickat med vanlig flefärgsstickning, men jag ska kolla lite sådana mönster och se om jag kan få någon ledning.

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag köpte er bok om flerfärgsstickning till min mamma i julklapp och har verkligen fastnat för den själv också. Så mycket fina mönster! Idag färdigställde jag en kudde, bild finns på min blogg.

  Tack för inspirationen!

  SvaraRadera
 5. Hej! Vilken fin kudde du stickat i lyfta maskor, kul att du använt flera olika mönster. Det vore ju kul och få visa upp den på vår blog. Får jag lägga bilden på vår blog och även länka till din blog.

  SvaraRadera
 6. Ja, absolut, vad roligt! :-)
  Oj, märkte nu att jag kommenterat på ett gammalt inlägg, haha. Det fanns så mycket fint här att bläddra igenom.

  SvaraRadera