SOPPSLÖJD HOS 2STICKARE - Vantar - värmande, vackra, välsittande

     

    foto: Thomas Harrysson                                               

Välkommen till en kväll med slöjd, mat och prat. Ta med det du slöjdar på och lyssna till kvällens inspiratör Karin Kahnlund. Under kvällen berättar Karin om sin passion för vantar och om sin nya bok.

I sin bok "Sticka svenska vantar" har hon samlat sina favoriter. Karin berättar om vantens anatomi, om hur du bygger upp dina egna vantar från krage, med tumkil och sedan kan välja hoptagning i vantens topp. Du får möjlighet att prova vantar och jämföra passform så att du kan hitta det som passar din hand allra bäst. Förhoppningsvis går du hem fylld av nya vantidéer!

Karin driver sedan 25 år företaget Uppstickaren, med fokus på stickning. Genom att studera äldre stickade föremål, utbilda och inspirera vill hon bidra till att våra svenska sticktraditioner förs vidare och utvecklas. Hon är medarrangör till "En Svensk Stickklassiker", en utmaning som vill lyfta stickningen och visa hantverksskicklighet. 

Karin har dubbla mästarbrev i stickningsyrket, med inrikting handstickning och maskinstickning. Och hon har skrivit fler böcker, bl.a. "Tvåändsstickning" och "Sticka svenska vantar".

Läs gärna mer om Karin på uppstickaren.nu

Hos Madelaine och Lotta - 2stickare

Datum torsdag 31 oktober, kl. 18-ca 20.30

Pris 395 kr, inkl. soppa, macka och fika

Plats i vår lokal på Bergsunds strand 39, Hornstull, Stockholm

Anmälan till 2stickare@gmail.com - begränsat antal platser 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar