SOPPSLÖJD HOS 2 STICKARE - Moderna då, moderna nu. Föreningen Sv Hemslöjd fyller 125 år.


 

Välkommen till en kväll med slöjd, mat och prat. Ta med det du slöjdar på och lyssna till kvällens inspiratör Jenny Berge, butikschef och designer.

Kvällen handlar om Föreningen Svensk Hemslöjd och om Lilli Zickerman, hur hon som ensam kvinna med små medel och nästan inga kontakter i Stockholm lyckades bilda Sveriges första och största hemslöjdsförening och hemslöjdsbutik genom tiderna. Jenny berättar om hur Lilli engagerade sig i duktiga kvinnliga formgivare och om hur Svensk Hemslöjd blev en plantskola för lysande svenska formgivare. Vi får höra om hur Lilli reste runt i hela Sverige och målade av och fotograferade allmogens slöjd för bevarande av mönster och traditioner.

Lillis tankar och engagemang lever fortfarande kvar i föreningens verksamhet. Jenny berättar om hur de jobbar idag, hur det blivit en bok om alla 125 åren och om valet av skisser som fått nytt liv i bokens gör-det-själv-sektion.

Jenny Berge har sitt drömjobb som chef för butiken Svensk Hemslöjd. Hon har skapat en levande hemslöjdsbutik med boksläpp, föredrag m.m. 2013 startades också en webbutik. Butiken har satsat stort på gör-det-själv-kit, stickgarner och material till broderi och rya. Materialsatserna är oftast inspirerade av äldre textilier ur Lilli Zickermans samlingar men görs mer moderna för att passa vår tid.

Se gärna mer om butiken på svenskhemslojd.com.

Hos 2stickare - Lotta och Madelaine
Datum torsdag 26:e september, kl. 18-ca 20.30
Pris 395 kr, inkl. soppa, macka och fika
Plats i vår lokal på Bergsunds Strand 39, nära Hornstull, Stockholm
Anmälan till 2stickare@gmail.com, begränsat antal platser
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar