SOPPSLÖJD HOS 2STICKARE - Heléne Wallin om "Stickning på Shetland förr och nu"

                                           20240220


Stickning på Shetland förr och nu och lite om Fair Isle
Välkommen till en kväll med slöjd, mat och prat. Ta med det du slöjdar på och lyssna till kvällens inspiratör Heléne Wallin. Under kvällen får vi höra om vackra mönster, garner och blåsiga öar.

På Shetlandsöarna var stickning en gång i tiden ett sätt att få mat på border. Från ett nödvändigt ont är nu både det shetländska garnet och den karaktäristiska mönsterstickningen spridd och älskad över hela världen.

Följ med på en spännande tidsresa med den shetländska stickningen i centrum; från när det stickades i varenda stuga, till när stickningen nästan dog ut på 1970-talet och fram till hur Shetland numera intar en stark och självklar ställning bland designers och stickintresserade.

Och hur är det egentligen att sticka fair isle ute på Fair Isle?

Heléne är en hängiven stickerska med stort intresse för stickningens tekniker, möjligheter och historia. Hon trivs bäst på blåsiga skotska öar och är en av rösterna i podcasten Nördic knitting tillsammans med Johanne Ländin.

Läs gärna mer om Heléne på hennes blogg Om stickning, följ henne på Instagram @entill och lyssna såklart på Nördic knitting podcast.

Hos  2stickare - Lotta o Madelaine
Datum  torsdagen den 25 april, kl. 18-ca 20.30
Pris 385 kr, inkl. soppa, macka och fika.
Plats  i vår lokal på Bergsunds Strand 39, nära Hornstull, Stockholm
Anmälan till 2stickare@gmail.com, begränsat antal platser

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar