SOPPSLÖJD HOS 2STICKARE - Comics craftivism med textilkonstnär Lotta Sjöberg

 Välkommen till en kväll med slöjd, mat och prat. Ta med det du slöjdar på och lyssna till kvällens inspiratör Lotta Sjöberg, textilkonstnär, illustratör och serietecknare. Under kvällen får vi höra hur hon använder broderandet för att på ett underfundigt och träffsäkert sätt kommentera dagens samhälle.

Under de senaste tio åren har Lotta allt mer börjat teckna sina seriefigurer och sin samhällssatir med nål och tråd istället för penna. Med hjälp av svart humor och ordlekar broderar hon om psykisk ohälsa, kvinnliga kroppsideal, modeindustri, politik och nyheter. Broderierna har lyfts inom den nya genren Comics craftivism, som uppstått ur en blandning mellan serieskapande och politiskt hantverk/craftivism.


Broderandet är för Lotta ett tålmodigt och omsorgsfullt tecknande, ett rum för långsamma tankar i en rusande samtid. Det finns egentligen ingenting så olönsamt och ineffektivt som att brodera, därför blir det en stark motståndshandling.


I sin föreläsning kommer hon att visa textila arbeten från de senaste tio åren, några ord om craftivism och om vad aktivism är för henne. Och med sig har hon så klart också en kasse broderier.


Läs och se gärna mer om Lotta på hennes instagram lotta_sjoberg.


Hos  2stickare - Lotta o Madelaine

Datum  torsdagen 22 februari kl 18-cirka 20.30

Pris  385 kr, inkl soppa, macka och fika

Plats  i vår lokal på Bergsunds Strand 39, nära Hornstull, Stockholm

Anmälan till 2stickare@gmail.com, begränsat antal platser


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar