DYE IT YOURSELF - WORKSHOP I NATURLIG FÄRGNING

20170503

Workshop i naturlig färgning

Tillsammans förvandlar vi "skräp" som överblivna lökskal, rödkål, blåbär och rostiga spikar till skatter i form av färg på tyg.

Få en inblick i naturlig färgning i en workshop med slow creations (Petra), kreatör, färgare och fotograf. 

Nu börjar många färga naturligt igen. I naturlig färgning kan intresset för hållbarhet, mode, konst, design och aktivism förenas.

Välkommen att pröva på att experimentera på en bit siden och eller bomull. Resultaten blir oväntade och unika. Workshop för vuxna i naturlig färgning. 
Hos 2stickare, Högalidsgatan 52 A, Hornstull.
Tid onsdagen 31 maj kl 17.30-21. Fika och material (provbitar) ingår. 
För mer info och anmälan, här
I denna workshop fokuserar vi på vad du kan använda från ditt kök, trädgården, naturen omkring oss och stadsmiljön. Genom att sakta ner, stanna upp och lägga märke till vad vi har omkring oss, blir vi medvetna om möjligheterna vi omges av till att skapa färg på textil.

Att färga naturligt är att göra rum för långsamma, oförutsägbara processer som speglar livet självt.


Om Petra:
slow creations (artistnamn för Petra) gick sommaren 2014 Sveriges första universitetskurs i naturlig experimentell färgning på Högskolan för design och konsthantverk. Workshops där Petra inbjuder till samtal, fika och möjlighet att med minsta möjliga miljöpåverkan skapa färger på tygprover, inspireras och utbyta erfarenheter. Förutom att färga naturligt, gör Petra kläder och är aktiv inom foto. Hon är också teammedlem i ReFashionReFood (www.refashionrefood.org) och har hållit workshops sedan 2015 i Stockholm, Borås och Berlin.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar